Ahaa! 2

"Hello babes, I'm the fresh fresh prince in Bel-Air"

Rebekka Olsson - 091225

Hjulafton

Jod Gul :'(

Att Julstök & Uppesittarkväll

Nu har det pysslats i vår annars så lugna vrå här på körfältet. Bingolottos uppesittarkväll, blandat med julklappsinslagningar och pärlplattsläggning.
Jag måste säga att jag är av den bestämda åsikten att om man sliter i 6 timmar för att pyssla ihop en julklapp, så ger man ju inte gärna bort den så lätt. Jag funderar på att gömma den någonstans i Östersund, gärna i typ torvalla eller valla eller någon annanstans långt ifrån där vi ska fira, och rita en karta och låta dom leta efter den om dom vill ha den. Eller ännu bättre, skit i kartan. Vill dom ha den, får dom fan leta på egen hand.
Det var ju naturligtvis inte bara stön och slit och gråt att göra den här. Det var faktiskt riktigt mysigt, och kikade, som sagt, på Bingolottos Uppesittarkväll. Jag tror minsann att det var minst sju år sedan jag senast såg en uppesittarkväll, och faktiskt spelade också. Det var väl inte någon världsomvälvande upplevelse, direkt, men det var mysigare än vad jag trodde. Fast vi vann ju inget, men det gör inget, för så här blev resultatet av vår platta av pärlor i olika färger:


Man får inte en femma om man listar ut vad det föreställer, men det skadar inte att gissa ändå. Det är lite som en rolig lek, kan man säga.




Nej nu, govänner, ska jag sova. Sen ska jag vakna, och öppna julklappar. Det gillar jag.

God Jul.

Ekonomitrollkarlen som är jag.

Okej, jag vet att jag skulle hålla mig från utgifter, men ibland går det inte så bra. Att köpa t-shirts för ca 2000kr är inte att hålla sig till planerna, men det är vad jag har gjort. Att dom är riktigt, riktigt fräsiga har jag till mit försvar, dock. Det är ett bra försvar faktiskt.

Äntligen!

För första gången på väldigt, väldigt länge har jag lyckats somna under vad som kan kallas rimliga tider för natt, istället för på morgonen, och faktiskt känner jag mig utvilad. Det blev inte sämre av att jag väcktes av ett samtal från ett jobb jag sökt, och att dom bad mig komma på intervju om en månad.

Nu börjar allt bli bättre, äntligen.

Min dator & Jag

Vanligtvis har jag stort tålamod för sega datorer, för jag har i princip bara ägt datorer som har varit seg. Förutom den jag har nu. Det som stör mig är att den här datorn som en gång var så snabb och smidig, numera är sämre än alla de sega datorerna jag har haft tillsammans. Jag menar, när tetris laggar, då är det nog dags att se över prestandan litegrann. Det gör mig ledsen.

Det enda som är bra med min dator numera är att den redan efter fem minuter går att använda som ett mindre element.

Framtidsplaner 3

Jag ska flytta till något avskilt tempel i Östra delarna av asien, och spendera resten av livet i meditation och träning.
Näe, det ska jag inte, men jag är bra sugen måste jag säga.

Per-Olom

Jag erkänner att jag har en del underliga allergier, exempelvis morotsallergin (vem fan är allergisk mot morötter egentligen? sjukt.), men den störigaste måste nog vara den senaste jag har dragit på mig. Sömnallergi. Jag finner ingen beskrivning som verkar passa bättre än allergi, för hur mycket jag än försöker så kan jag aldrig somna. Skitkul deluxe 3000 tycker jag och flyger ut i rymden och bosätter mig där i hundra år.

Och inget jobb verkar jag få heller. Ännu bättre.



Also; Jag gillar bloggar som uppdateras. Det här är en sån.

No more eagle-eye vision: ENGAGE!

Jag fick för tre sekunder sedan ett sms från specsavers, där det stog att jag kunde hömta mina nya brillor. Fyfan vad härligt att äntligen kunna se normalt igen, istället för att gå runt och tro att man har en eller två sandlådor i ögonen hela tiden. Jag misstänker att jag kommer att spy för att allting blir så skarpt helt plötsligt, men det blir säkert asbra.

I övrigt fyller en vän år idag, och jag har fortfarande ingen idé till vad jag ska ge honom i present. Har jag tur kommer jag på det innan jag ska dit och ge honom den.

En påse

Jag gillar tv-spelsmusik. Ett ruskigt bra soundtrack kan förgylla ett spel tretusen gånger om, lätt. It also works both ways.
Ett bra spelsoundtrack innehåller för det mesta låtar som man kan lyssna på om och om igen utan att lessna, för det skulle vara hemskt trist att sitta och lyssna på en dålig låt när man vandrar runt på ett och samma ställe i flera timmar. Nu råkar det ju vara så att en del låtar lämpar sig bättre att lyssna på om och om igen än andra, och jag vet minsann en låt jag skulle kunna lyssna på minst 25 veckor i streck utan att lessna, och det är låten från Hästracet i Ocarina of Time och Majoras Mask. Där har vi en musikalisk motsvarighet till vad guld är för alkemister och girigbukar.

Nu vet ni.

Konsumera mera

Eller snarare tvärtom, är precis vad jag ska göra har jag bestämt mig för.
Eftersom att jag fortfarande inte har något jobb, och inte än har hört något från de andra jobben jag har sökt, råkar det te sig som så att jag är fattig. Jag har inga (egna) pengar alls att leva mitt liv på, och har därför kommit fram till en plan. Den är väldigt simpel, och går helt enkelt ut på att jag ska alstra så lite utgifter och så mycket inkomster som jag bara kan, t ex genom att:

  • Bara leva på mat som finns här hemma
  • Gå istället för att åka buss (inom rimliga gränser. Jag går t ex inte till Iggesund)
  • Försöka komma igång med tryckandet av mina tishor för att i sin tur sälja dom, och därmed generera inkomst
  • Ge folk asbra pärlplattor i födelsedagspresent/julklapp, istället för att köpa saker
  • Ge fan i spriten, och diverse krogar med inträde
  • Ge fan i garderober på krogen. Det blir nog svettigt, men värt det. Eller skitkallt, men värt det.
  • Börja gymma så snart som möjligt så att jag kommer i form för att i sin tur kunna sälja min kropp på gator och torg, och därmed generera inkomst
  • Ge fan i att boosta min Magic-lek, även fast jag verkligen verkligen vill
  • Sälja en del saker jag inte behöver, och därmed generera inkomst
  • Investera i en hamster som skiter guld, och därmed generera inkomst
  • Ta körkortet, för att lättare kunna få jobb, och därmed generera inkomst
  • Se till att inte ringa, utan bara sms:a (och det endast genom telias nät). Om det inte är livsviktigt.
  • Råna en bank, misslyckas och hamna i fängelse, få ett fängelsejobb, och därmed generera inkomst
  • Inte bli lurad av försäljare
  • Låta framtida resor till sthlm sponsras av min flitigt arbetande mor.
  • Inte tatuera mig
  • Göra högskoleprovet för att lättare komma in på en bra utbildning, och därmed generera utgifter och kunskap, vilket i sin tur kommer leda mig till ett välbetalt arbete, som jag trivs med, och därmed generera stor inkomst
  • Smälla upp ett stånd på någon marknad och kränga leksaker från förr, som i själva verket bara är kottar, och därmed generera inkomst
  • Gå tillbaka i tiden, och låta bli att säga upp mig från mitt gamla jobb
  • Köpa massvis med energidrycker och kränga dom till överpris åt kidz under 15, för det är tydligen åldersgräns numera, och därmed generera blygsam inkomst
  • Sluta intressera mig för saker, för intressen kostar pengar.

Jag gillar att hålla mina listor korta.

Hon där, hon är det bästa

Jag vet något som gör mig glad. Att ha den där extra lilla färgklicken i livet bredvid sig. Den färgklicken heter Rebekka, och hon är det bästa jag vet, sådeså.

Putting my skills to the test

Jag var på besök hos Nickeshake ikväll för att utmana honom i Magic. Det var jävligt kul när man väl lärde sig hur det funkade helt och hållet, och eftersom båda var förstagångsspelare var det en jämn match. Jag vann (även fast Nickeshake avsäger sig alla minnen från den händelsen).
I plötsligt övermod kastade vi oss över två lekar, som troligtvis var ämnade för spelare på ecpert-nivå, för varje runda vi körde satt vi och klurade och funderade väldigt länge innan vi ens förstod hur korten skulle spelas, men det känns som att vi, efter min seger, fick någorlunda kläm på det hela. Vi planerar att bli mycket visa spelare till juletider, då en sammankomst med ytterligare spelare planeras.

Förutom att spela magic kikade vi på idol och åt mycket god mat. Det var bra.



Also; Det här är ett jävligt roligt bandnamn om inte annat.

Ahaa!

"Kroppen är en märklig grej.. Så även griskroppen"


- Rebekka Olsson 091203

Jobbhelvetet & Ghetton.

Jag har äntligen fått ett svar på en av mina jobbansökningar. Jobbet som försäkringssäljare gick dock inte till mig, för tydligen hade intresset för tjänsten varit väldigt stort. Hur stort intresse kan det kan det egentligen vara på ett försäljningsjobb? Ganska stort kanske, med tanke på att alla får sparken och att det inte finns några jobb alls i Östersund. Kul liv. Får jag inte jobb snart så måste jag kanske skjuta mig i benet, skylla på någon som redan har en historia bakom lås och bom, och kräva skadestånd. Jag ska redan nu smida planer.

Jag är nyss hemkommen från Ängsmon, där jag, i gott sällskap av Nickeshake, planerade en uppstart av ett band i traditionell Heavy Metal-anda. Det verkar lovande. Och bådar gott. Alltså Lådar det Bått, eller iaf något åt det hållet.
I övrigt tänkte jag bara påpeka att Ängsmon är så nära ett tvättäkta ghetto som man kan komma i Östersund. Fult och jävligt, och massor av kids med rånarluvor som standard-accessoar. Ungefär. Men ett ica, det ska dom minsann ha.

Gagic: The Mathering.

Nu har jag bestämt mig för att ta upp ett gammalt intresse jag har haft. Magic: The Gathering.
När jag var yngre hade jag aldrig pengar för att kunna köpa korten, utan jag hade någon rutten demo-lek som jag glodde igenom några gånger och tyckte verkade hur cool som helst. Därför var jag tvungen att köpa en lek igår när jag såg den på hobbyboden. Nu ska jag bara leta upp någon som är villig att spela med mig hahaha. Det är trots allt en ganska urvattnat hobby i min umgängeskrets skulle jag tippa på.

Att stadens gator.

Jag var utomhus under dagtid idag, för ovanlighetens skull. Det börjar bli riktigt mysigt ute nu, med en massa snö och julgrejer och skit. Det är bra. När jag var nere och vandrade skulle jag höra av mig till en kompis som jag skulle möta, men jag märkte att jag hade glömt mobilen hemma. Det jag gjorde var att först försöka leta upp någon jag kände som jobbar nere på stan och be att få låna dennes telefon, men just idag var det visst ingen av mina kamrater som jobbade, go figure. Så jag bestämde mig för att ta en tur genom de butiker där min vän troligast skulle tänkas uppehålla sig, men utan resultat. Efter en halvtimmes letande fick jag syn på en telefonkiosk, och jag trakade in och gjorde mitt samtal.
Det var kanske 12 år sedan jag sist stog i en telefonkiosk och skulle ringa på riktigt. Helt sjukt att dom fortfarande finns och faktiskt funkar. Jag sätter 20 spänn på att jag måste ha sett ganska dum ut, för vem fan ställer sig i en telefonkiosk numera? Troligtvis bara jag.

Det bästa med den här turen var dock inte telefonkiosken, utan det faktum att jag känner mig piggare än vad jag har gjort sen jag inte fick åka till japan. Jag ska nog vaandra utomhus under solljus fler dagar känner jag. Och sen när jag får mitt träningskort ska jag träna som en demon, och bli starkare än en armé. Näe inte riktigt, men träna ska jag iaf se till att göra.


Jag gillar vinter och jul.

RSS 2.0